Atelier Your Indigo
Holisme & Reiki foto

Holisme & Reiki

Holisme komt van het Griekse woord 'holos', dat 'geheel' betekent. De holistische theorie is een visie op het leven die de mens als geheel beschouwt en te onderscheiden in 5 niveaus: Fysiek, Mentaal, Emotioneel, Energetisch en Spiritueel: alles is één. Als er dan iets uit balans is, kan dat klachten geven. Het een beïnvloedt dan de ander en andersom waardoor je in een vicieuze cirkel terechtkomt die moeilijk te doorbreken is. Door aandacht te schenken aan alle holistische niveaus kan er heling plaatsvinden waardoor oude patronen en overtuigingen doorbroken kunnen worden, wat daarop voor een betere kwaliteit van leven zorgt. Als holistisch therapeut zijnde, benader ik dan ook de mens met de 5 bovengenoemde niveaus en maak ik gebruik van bijpassende behandelmethoden en technieken.

Daarnaast ben ik opgeleid tot Reiki master en gebruik ik de Usui Reiki Methode. De naam Usui Reiki Ryōhō (afgekort: URR) betekent letterlijk: Usui Spirituele Energie Heelwording Methode. Het is de naam die is gegeven aan de spirituele leer van de Japanner Mikao Usui vanaf ongeveer 1922. Deze spirituele leer was gericht op harmonie met jezelf en je omgeving, geluk en spirituele groei.

Bij een Reiki behandeling wordt er met handoplegging gewerkt en wordt er universele energie doorgegeven. Door de handen vlak boven of op het lichaam te leggen kan pijn verzachten of zelfs verdwijnen, het werkt ontspannend, ondersteunt het zelfhelende vermogen van het lichaam en brengt de energiedoorstroming weer in balans.

Informatie

Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT)Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl